Over OneTree

In 2016 was meer dan 40% toeristen niet tevreden met hun vakantie noch met het niveau van de dienstverlening in de hotels. Een groep leidinggevende hotels besloot daarom te onderzoeken wat de toeristen eigenlijk aan verwachtingen koesteren.

Het onderzoek naar toeristische voorkeuren van Europeanen is in februiari 2015 begonnen. Sponsor van het onderzoek is Eurorest Hotels.

Doelstellingen

Het doel van het project OneTree Research – Wij onderzoeken de wereld, is om een algemeen schema uit te werken van reisvoorkeuren van personen die één keer per jaar op een langere vakantie gaan.Met deze actie willen we het niveau van toeristische dienstverlening verbeteren betreffende die gebieden die de ondervraagden als het meest ter zake doende hebben aangewezen.

Dit doel wordt bereikt door een analyse van actuele voorkeuren van toeristen. Dankzij de meningen, verzameld door middel van enquêtes, ontstaat een profiel van de moderne reiziger.

Om hun gasten tevreden te stellen, willen de eigenaren van toeristische objecten de volgende vragen stellen:
Hoe zit de de moderne toerist in elkaar? Is deze actief of wil hij / zij zich tijdens de vakantie ontspanner? Wil hij /zijn mensen en locale attracties leren kennen, reisgidsen en monumenten bestuderen of wil hij / zij zich gewoon ontspannen?

Dankzij dit initiatief kunnen die sectoren ontwikkeld worden die de ondervraagden als overwegend belangrijk hebben aangewezen.

Innovatie

Traditionele formulieren en enquêtes worden geassocieerd met saaie en tijdrovende vragenlijsten. De ondervraagden raken geïrriteerd tijdens zo’n onderzoek en geven daardoor antwoorden die niet overeenkomen met hun echte mening. Daarom hebben we besloten om ons onderzoek een innovatieve vorm van een aangename test te geven die de ondervraagde echt aan in vakantiesfeer brengt. De moderen enquête van OneTree is een combinatie van tekst en beeldmateriaal die de verbeelding van de ondervaagde extra stimuleren, haar of hem doen ontspannen en er aan bijdragen een antwoord te kiezen dat eerlijk is.

Stimulering

Om de belangstelling voor het onderzoek groter te maken, stelt de sponsor van het onderzoek een aantal voucher ter beschikking die recht geven op 5 gratis overnachtingen in een gekozen object die op de list van hotels staat. Elke ondervraagde kan met de voucher zijn dromen over een ideale vakantie vervullen. De voucher is 6 maanden lang geldig.

DOE MEE AAN HET ONDERZOEK