A OneTree programról

2016-ben több, mint 40% -a a turistáknak elismerte, hogy a nyaralással és a hotelben történő kiszolgálással teljes mértékben elégedett volt. A hotelektörekednek a vendégek igényeinek legmagasabb fokon történő kielégítésére.

Az európai turisták preferenciáinak felmérésére vonatkozó felmérés 2015 februárjában kezdődött. A felmérés szponzora az Eurorest Hotels.

Kitűzések

A One Tree Research – „Megvizsgáljuk a világot” projekt célja utazási igényekre vonatkozó tervek kidolgozása olyan turisták számára, akik évente egyszer terveznek nagyobb nyaralást. a kutatás célja a turisztikai szokások és igények kiszolgálásának javítása, melyet a kérdőív kitöltése tesz felmérhetővé.

Ez a cél elérhető a feltett kérdésekre adott válaszok elemzésével, a turisták preferenciáinak áttekintésével. A felmérés eredményeinek vizsgálatával átfogó képet kapunk a mai turisták szokásairól és preferenciáiról.

Hogy a legmagasabb szinten megfeleljenek vendégeik kívánalmainak az egyes hotelek, ezért az alábbi kérdésekre próbálnak választ találni:
Milyen a mai turista? Aktív vagy passzív pihenést részesíti előnyben? Aktív városnézést, történelmi helyszínek felkeresését részesíti előnyben vagy az önfeledt pihenést?

A felmérésnek és a kezdeményezésnek köszönhetően megtudhatjuk, hogy mi a legfontosabb a kikapcsolódni vágyó emberek számára.

Újdonság

A kitöltendő adatlap és a kérdőívek a hagyományos kérdőívezési formára emlékeztetnek. A kitöltés során nem minden esetben törekednek a pontos válaszadásra, ennek lehet oka a sietség, éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy kellemes, modern stílusú kérdőívet állítunk össze, ami pontosabb képet ad arról, hogy a kikapcsolódni vágyóknak mire van szükségük. A One Tree kérdőíve képeket is tartalmaz, melyek segítik a megálmodott nyaralás leírását segítenek emellett ellazulni és jobban elképzelni, hogy mire vágyik a kitöltő.

Motíváció

Hogy minél jobban ösztönözzük a programban való részvételre, a felmérés szponzora meghatározott számú vouchert bocsát rendelkezésre, ami 5 ingyenes éjszakára jogosít fel a hotelkatalógusban szereplő hotelek egyikében. Ennek köszönhetően a kérdőívet kitöltők a kitöltést követően megvalósíthatják az álmaikat. A voucher 6 hónap érvényes.

VEGYÉL RÉSZT A FELMÉRÉSBEN